o  nama

duga priča ukratko

 

HM Tenax d.o.o. je osnovan 1987. godine i od početka djelovanja definirana je jasna strategija razvoja u oblasti eksploatacije kamena, sječenja, dizajna, oblikovanja, obrade i ugradnje. Djelovanjem na trzistu Bosne i Hercegovine i regiona, koristeći domaće, uvozne materijale i savremenu opremu koja je na raspolaganju, uz najsavremenije tehnike proizvodnje ovladani su svi kreativni izazovi u ovoj oblasti.

HM Tenax d.o.o.  je trenutno jedna od najinovativnijih firmi u industriji kamena na našim prostorima jer se služi kako sofisticiranim procesima proizvodnje tako i tradiocionalnim načinima obrade što za rezultat ima najkvalitetniji proizvod. Firma je sposobna da kadrovski i materijalno preuzme vrlo složene zahtjeve klijenata koje izvodi kvalitetno i na vrijeme.

imamo alat

za sve!

Kontaktirajte nas

naša misija

Misija HM Tenax-a  je pružiti rješenja prema potrebama i trendovima tržišta s naglaskom na inovacije, tehnologiju i usluge korisnicima u čemu se očitavaju naše vrijednosti i filozofija poslovanja.

Mirsad Hodžić
Direktor i osnivač

 

Svaka struka ima svoju historiju, a klesarstvo jednu od najdužih, najzanimljivijih i najimpresivnijih. Čovjek je oduvijek težio da snagom volje, duha i umijeća hladnom kamenu udahne život.

Nakon više od 25 godina rada i razvoja, zahvaljujući iskustvu i praktičnom znanju u ovom području, uspjeli smo „HM-Tenax“ d.o.o uvrstiti u ekskluzivan krug vodećih firmi na našim prostorima. Od osnivanja firme do danas, napravljen je veliki pomak, kako u broju klijenata, tako i u raznovrsnosti usluga koje pružamo našim klijentima.

Bilo da se radi o oblikovanju i uređenju enterijera i eksterijera, izradi i montaži spomenika i nišana, ili zahvatima u obnovi i revitalizaciji spomenika kulturne baštine, firma „HM-Tenax“ u pravilu nudi i realizira vrhunska i prepoznatljiva rješenja.Stalnim razvojem i ulaganjima u ljude, opremu i poslovne procese u stanju smo suočiti se sa svim poslovnim izazovima i tako ponuditi najbolja rješenja.

Strategija firme se prije svega temelji na kvaliteti, uslužnosti i poštovanju prema klijentima. Na našoj stranici možete pronaći sve informacije o firmi, materijale i uslugena raspolaganju, posljednje novosti i informacije. Ukoliko trebate dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte elektronskom poštom, telefonom ili nas jednostavno posjetite u našem sjedištu na adresi Vlakovo 158.

Dobrodošli u „HM-Tenax“ d.o.o. 

S poštovanjem, Mirsad Hodzic

pratite nas

Vlakovo 158

71215 Blažuj - Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel:  +387 33 762 640
Fax: +387 33 762 641